TRADUCTOR CASTELLANO

dimecres, 4 d’abril del 2012

Mad Men, The Killing i Game of Thrones (Juego de Tronos) I

GoT
Mad Men
The Killing

Els serièfils estem d'enhorabona perque tornen a les nostres vides tres grans sèries de diumenge, afegint-se a la sempre meravellosa The Good Wife: Mad Men, The Killing i Game of Thrones (Juego de Tronos) Les dos primeres tindràn que esperar  mentre comentem The North Remembers, la esperada premiere de la segona temporada de Game of Thrones (Juego de Tronos) amb el permís i la comprenssió dels lectors de la saga literària.

En la temporada anterior ens vam quedar en el inici de la latent guerra entre els Lannister i els Stark. Robb, amb tres victòries a l'esquena, avança cap al Sur per a vengar a son pare, proclamar el rei en el Nord, i lliberar a les seues germanes. Sansa, conscient de que es troba en un entorn hostil, tracta de sobreviure acatant els desitjos de Joffrey, mentre Arya, fent-se passar per un xic, s'encamina junt al bastard del rei Robert al Mur. En ell, el seu germanastre Jon, i la Guardia de la Nit, després de comprobar que els White Walkers no són una llegenda sinò una realitat, decideixen endinsar-se més enllà del Mur per a investigar i buscar a son tío Benjen.
Per altra banda, els Lannister estàn perdent l'enfrontament. Cercei veu com el seu fill, per el que  ha arriscat la pau per a que fora rei, és un xiquet malcriat que està descontrolat amb tant de poder, i  Jaime, és pressoner de Robb. Només Tyrion es beneficia, recuperant l'estima i el respecte de son pare, que el mana a King's Landing per a reptar i aconsellar al insolent del seu nebot, com a La Mà del Rei.
A l'latra banda del Narrow Sea, Daenerys, la última dels dragons, que va protagonitzar la impressionant finale de la primera temporada, després de vore morir al seu adorat marit Khal Drogo- Ai Omá- decideix embraçar el seu destí i reclamar el seu legítim dret a regnar, escoltada per tres dragons i els pocs dothraki que encara li són fidels.
No hi ha que oblidar als germans Baratheon, Renly i Stannis, que enterats de que els fills de la reina Cercei són fruït de l'incest amb Jaime, estàn reunint recoltzaments per a retornar com als hereders del rei.

Aclarit tot, comencem: Sis escenaris relacionats per un estel roig que apareix en el cèl:
  • En King's Landing trobem Joffrey, en plena borratxera de poder, disfrutant amb crueltat de les morts d'un combat. Al seu costat Sansa tem dur-li la contraria i opta per malipular-lo amb eloqüència per a salvar a un combatient ebri de una mort segura. En este context tan "feliç" entra en acció un savi Tyrion, que marmola a la seua germana per no haver controlat al seu fill i aconsella negociar la pau amb els Stark a canvi de les dos xiquetes. Quina serà la seua sorpresa al descobirr que ningú sap per on para Arya. Interessant el final de la conversa on Tyrion li diu a Cercei: "Aço deu ser nou per a tu, ser la filla decepcionant"
    També interessant l'enfrontament verbal que mantenen la mateixa Cercei i Littlefinger, que peca del mateix error que Ned Stark, creure que el coneixement- l'incest Lannister- és poder. Cercei respon magistralment demostrant-li que el poder és poder i que ella el representa donant ordres a la Guardia Reïal.
    A més, presenciem la bofetada més esperada,cortesía també de la reina Cercei al seu insolent fill, quan li pregunta pel tema estrel·la dels rumors sexuals, i l'ataca insinuant  la quantitat d'amants i bastards que el rei tindria segurament cansat d'ella. A més de tirà, masclista. T'has lluït educant-lo Cercei!
  • Bran està al càrrec de Winterfell, i té novament somnis premonitoris. Somnia en un bassal d'aigüa en el bosc, on descobreixen l'estel roig al cèl, que només pot simbolitzar una cosa: dragons. Com no sóc lectora del llibre, no puc adelantar si el somni té la finalitat de trobar l'estel al cèl o és el començament d'un gran descobriment.
  • Daenerys, a l'altra banda del mar, sofreix les consequències de la seua travessía per les condicions extemes del dessert. La seua gent i els seus cavalls moren de fam i sed, inclóssos els seus dragons, als que no sap com alimentar. Poca cosa més de una de les nostres protagonistes preferides, vorem com consegueix abandonar eixes àrides terres
  • En el Mur, Jon Snow i la Guardia de la Nit ja es troben a les inòspides terres més al Nord. Envoltats d'una aparent calma, paren a descansar en casa d'un patriarca que es casa en les seues pròpies filles. Curiós el detall que apunta Snow: I que fa amb els fills? -Els matarà?
    Éste els conta el perquè de l'absència de gent en la "contornà": un ex-germà de negre, Mance Rayder, està congregant un exèrcit de salvatges per a atacar el Mur - no teniem prou gent en guerra ja...
  • En RocaDragon coneguem al hermanísimo Stannis Baratheon. Molt s'ha comentat d'esta presentació en tots els foros que parlen de la sèrie. Els no lectors creuen que es un tant confussa i massa ràpida, mentre els lectors tampoc estàn contents, hagueren preferit que el pròleg fora com al llibre, més centrat en el Maestre Cressen, enlloc de ser una continuació natural de la primera temporada. Que és Stannis, el germà de Robert s'enten, només cal recordar el seu nom. Ara bé, si és cert que fins que no avancen un poc els minuts en  pantalla, el funcionament de la seua cort no queda del tot clar. Podem intuïr una lluïta de religions entre la "sacerdotissa" i el Maestre, però no molt més. Per a conèixer millor la personalitat d' Stannis -encara que el percibim rude- també hi haurà que esperar. De moment, ja ha mogut fitxa, i a diferència de Ned i la seua discreció, ha enviat cartes a tot Ponent per a informar de la vertadera genètica dels fills de Robert.
  •  Robb Stark continua avançant cap al Sud, amenaçant en guanyar la guerra. De les parts més extenses del capítol. Per a poder conquerir King's Landing es conscient que necessitarà vaixells. Per a conseguir-los, Theon Greyjoy aconsella aliar-se en son pare, que oferiria una flota de 200 naus. L'aliança no es ben vista per Catelyn, que no acaba de fiar-se dels Greyjoy- comprensible si recordem que Theon s'ha criat amb els Stark com a conseqüència d'una revolta fallida del seu territori contra Winterfell. Robb vol tantejar les opcions que té, i envia a sa mare a negociar amb Renly Baratheon. O millor dit el rei Renly, com molt graciosament comenta Catelyn perque: " Tots són reis hui en dia"
    Dels millor encontres del capítol, és el del pressoner Jaime i el major dels Stark, que ja coneix el rumor, com tots els dels set regnes a estes altures, que el vinculen sentimentalment amb la seua germana Cercei. Robb dedueix que van tirar al Bran de la torre i assessinar a son pare, per a ocultar-ho i que Joffrey fora rei. Molt listo el xic. Tot transcorre mentre el seu huargo- de tamnay adeqüat per fí- està al seu costat i conforme la conversació puja de to, va ensenyant les dents i Jaime va acollonant-se - perdó- més.
    Les demandes que ofereix per a lliberar al pressoner i per a reestablir la pau són: recuperar a les seues germanes, que la reina Cercei i Joffrey renuncien al tro i un regne independent al Nord, on ningun d'ells puga possar el peu mai més. Per als no lectors de la saga- entre les que m'incloc- el The King in the North de la temporada anterior resultava confús i feia pensar que Robb aspirava al Iron Throne. En este capítol queda clar que vol un rei en el Nord, a banda del rei en King's Landing, és a dir, un regne independent. Té sentit ja que ni per constums, cultura o climatología tenen res a vore.
La conseqüència final, de la notícia que ha difós Stannis, es curar-se en salut assassinant a tots els bastards del rei Baratheon, per a evitar morenes comparacions. Ordenat per Cercei o per Joffrey? Els lectors sabràn..

Un capítol que certament no serà el millor de la temporada, perquè al ser explicatiu i introductori de situacions i personatges pot resultar en alguns moments menys dinàmic, però que a mí, igualment se m'han passat volant i m'ha agradat. La qualitat de Game of Thrones és tanta, que fins i tot el capítol que pot parèixer més fluix, deixa en ganes de més. Per als que no puguen esperar, informe que s'ha filtrat els 2x02 en alta qualitat. Jo, m'esperarè a diumenge, perquè dos semanes sense capítol es massa.

2 comentaris:

  1. Veure el segon capítol o esperar a la setmana que ve? Què opina especialista?

    ResponElimina
    Respostes
    1. XD Jo esperaría, sinò són dos semanes sense capítol, i es farà més llarg.

      Elimina